Blogi
Ulkoistamalla laskutuksen yritys voi keskittyä omaan liiketoimintaan

« Ajankohtaista

Laskutuksen ulkoistaminen kannattaa

Ulkoistetun laskutuksen käyttäminen selkeyttää laskutusprosessia, säästää yrityksen resursseja monin tavoin ja vaikuttaa positiivisesti myös asiakkaiden maksukäyttäytymiseen. Laskutuspalvelun ja maksuvalvonnan ulkoistamisen avulla välität niin perinteiset laskut, kuin verkkolaskut helposti asiakkaille.

Sisältö:

Mitä hyötyä laskutuksen ulkoistamisesta on?
Miten laskutuksen ulkoistaminen näkyy asiakkaille?
Millaiselle yritykselle ulkoistettu laskutus sopii?
Kontio on kattava laskutuskumppani

Mitä hyötyä laskutuksen ulkoistamisesta on?

Laskutusprosessi sisältää useita vaiheita, jotka kuluttavat yrityksen resursseja. Ulkoistamalla laskutuksen saat aikaa, jonka voit paremmin hyödyntää yrityksen ydinliiketoiminnassa. Pelkästään rutiinit, kuten laskujen tekeminen, tulostaminen, kuorittaminen ja postittamiseen kuluu paljon aikaa ja rahaa.

Laskutuksen ulkoistaminen nopeuttaa rahankiertoa ja minimoi luottotappiot, sillä laskutettava asiakas näkee välittömästi laskun saadessaan, että laskutus on ulkoistettu laskutuksen ja maksuvalvonnan ammattilaiselle. Näin ollen asiakas ei voi enää viivästyttää laskun maksamista maksumuistutukseen saakka, korottoman maksuajan toivossa.

Laskuihin liittyvät ongelmatilanteet aiheuttavat yritykselle lisätyötä ja vaatii resursseja, jotta ongelmat saadaan ratkaistua asiakassuhdetta kunnioittaen. Kun laskutus on ulkoistettu, näissä ongelmatilanteissa asiakasta auttaa asiakaspalvelija, joka on laskutuksen ammattilainen ja ratkoo laskuihin liittyviä ongelmia päivittäin. Asiakasta palvellaan nopeasti ja ammattitaitoisesti, eikä laskuttavan yrityksen tarvitse käyttää resurssejaan ongelmien ratkaisuun.

  • Vapauttaa aikaa ja resursseja yrityksen ydinliiketoimintaan
  • Nopeuttaa rahankiertoa ja vähentää luottotappioita
  • Laskutuksen ammattilaiset auttavat asiakasta ongelmatilanteissa

Miten laskutuksen ulkoistaminen näkyy asiakkaille?

Laskutuksen ulkoistamista vältetään usein siksi, että epäillään yrityksen asiakkaiden suhtautuvan siihen kielteisesti. Kokemuksemme mukaan asia on usein juuri päinvastoin, sillä palvelun tehokas laskutusprosessi ja ammattitaitoinen luo asiakkaalle vakuuttavan kuvan laskuttavasta yrityksestä. Erityisesti laskuihin liittyvien ongelmien ratkaiseminen on sujuvampaa, kun se hoidetaan laskutuspalvelun kanssa, jolla on ammattitaitoa ja aikaa ongelman ratkaisemiseksi.

Käytännössä laskutuksen ulkoistaminen näkyy asiakkaille laskun ulkonäössä ja asiakaspalvelun tavoitettavuuden parantumisessa. Ulkoistetun laskutuspalvelun lähettämissä laskuissa on ilmoitus, että laskujen lähetys ja maksuvalvonta on siirretty laskutuspalvelun hoidettavaksi.

  • Luo asiakkaalle vakuuttavan kuvan laskuttavasta yrityksestä
  • Asiakas tavoittaa laskutuksen asiakaspalvelun entistä sujuvammin
  • Laskun ulkonäkö muokattavissa laskuttavan yrityksen tarpeiden mukaan

Millaiselle yritykselle ulkoistettu laskutus sopii?

Ulkoistettu laskutus sopii tänä päivänä kaiken kokoisille yrityksille, eikä sen tehokkuus ole sidottu yrityksen laskuvolyymiin. Yrityksen toimiala tai fyysinen sijainti eivät aseta rajoituksia laskutuksen ulkoistamiseen, vaan automatisoitu laskutusprosessi on kaikkien yrityksien saatavilla.

Laskutuksen on kannattava vaihtoehto erityisesti yrityksille, joilla on paljon laskutettavaa. Suuren laskutusvolyymin automatisointi ja tehostaminen vapauttaa resursseja ja tuo huomattavia säästöjä. Myös aloittavat ja pienet yritykset hyötyvät laskutuksen ulkoistamisesta, sillä laskutuspalvelun avulla voi säästää kirjanpitokuluissa ja käyttää kaikki resurssit yrityksen ydin liiketoimintaan paperien pyörittelyn sijaan.

Kontio on kattava laskutuskumppani

Laskutuskumppanin valinnassa kannattaa kiinnittää huomioita moniin asioihin; miten ohjelma on integroitavissa jo olemassa oleviin taloushallinnon työkaluihin, onko palvelulla kaikki tarvittavat laskutuksen vaiheet ja ammattitaitoinen asiakaspalvelu, sekä tietenkin itse palvelun helppokäyttöisyyteen. Näiden lisäksi kannattaa myös huomioida mitä tapahtuu, jos laskut jäävät asiakkailta maksamatta.

Kontion laskutuspalvelun avulla yhdistät koko laskutusprosessin sujuvasti myös tarvittaviin perintätoimiin. Tutustu laskutuspalveluun ja ota yhteyttä, niin voimme räätälöidä yrityksesi tarpeisiin sopivan kokonaisuuden.