Protestilista
Kontio tietopankki

Protestilista

Protestilista on lista, jossa julkaistaan yritysten trattaprotestit, maksuhäiriöt ja velkomustuomiot. Suurin osa protestilistalle päätyvistä merkinnöistä ovat trattaprotesteja. Listan merkinnät tulevat pääsääntöisesti Suomen Asiakastiedolta

Mitä protestilista kertoo?

Tyypillisesti protestilistalle päätyvät merkinnät saatavista ovat olleet perinnässä jo kuukausia, jonka vuoksi protestilistan merkinnöistä voidaan päätellä yrityksellä olevan jonkin asteisia maksuhäiriöitä. Tämän vuoksi protestilistalle joutuminen voi vaikeuttaa yrityksen toimintaa monin tavoin. Esimerkiksi luoton saaminen toimittajilta tai uusien sopimuksien solmiminen voi hankaloitua.

Protestilistaa kannattaa seurata yrityksen luottotappioriskin minimoimiseksi. Seuraamalla asiakkaiden ja muiden yrityksen kumppanien mahdollisia protesteja, voidaan maksuhäiriöin reagoida nopeasti ja välttää myyntisaatavista syntyvät tappiot.

Protestilistoja:

Asiakastiedon protestilista

Kauppalehden protestilista (maksullinen)

Protestilistan tarkkaileminen ja selaaminen on aikaa vievää, joten yrityksellä on hyvä olla käytössä luottotietopalvelu, johon voi asettaa tarkkailuun esimerkiksi asiakasyrityksiä ja saada ilmoituksen, mikäli seurattavan yrityksen luottotiedoissa on tapahtunut muutoksia. Luottotietopalvelujen avulla voi myös tarkastaa uusien asiakkaiden luottotiedot ja mahdolliset protestit.

Suosittelemme lukemaan myös

Tässä lisää kirjoituksia, jotka saattaisivat kiinnostaa sinua

Perinnän sanakirja

Kuinka ulosotto toimii

Hyvä perintätapa