Verkkolaskuosoite
Kontio tietopankki

Mitä verkkolaskuosoite tarkoittaa?

Verkkolaskuosoite on osoite, johon yritys voi vastaanottaa verkkolaskuja. Osoite muodostuu varsinaisesta verkkolaskuosoitteesta ja välittäjätunnuksesta. Verkkolaskuosoite voi olla muotoa OVT-tunnus, IBAN-tunnus tai verkkopalvelutunnus.

OVT-tunnus

OVT-tunnus on yleisin verkkolaskuosoitteen muoto, joka muodostuu Suomen verohallinnon tunnuksesta yhdistettynä y-tunnukseen ilman väliviivaa.

Esimerkiksi:

  1. Suomen verohallinnon tunnus 0037
  2. Y-tunnus 1234567-8
  3. 5 valinnaista merkkiä organisaation kustannuspaikan tai alatasolle

Yrityksen, jolla ei ole tarvetta eritellä tasoja, OVT-tunnus on 003712345678.

IBAN- ja verkkopalvelutunnus

IBAN muodostetaan suomalaisesta tilinumerosta lisäämällä alkuun maakoodi FI sekä kaksimerkkinen tarkiste. Verkkopalvelutunnus on puolestaan operaattorin antama tunnus, jonka muodostamiseen ei ole yksiselitteistä sääntöä.

Esimerkiksi:

IBAN-tunnus: FI2112345600000785

Verkkopalvelutunnus: TE003712345678

Välittäjätunnus

Verkkolaskuosoitteen välittäjätunnus tai operaattoritunnus, on verkkolaskuoperaattorin tunnus. Tavallaan välittäjätunnus tunnus on kuin postinumero, joka kertoo minkä välittäjän kautta lasku lähetetään oikeaan osoitteeseen.

Yrityksen verkkolaskuosoitteen haku

Verkkolaskuosoitteen haku onnistuu helposti Tieken ylläpitämästä kansallisesta verkkolaskuosoitteistosta, johon on merkitty lähes kaikkien suomalaisten yritysten verkkolaskuosoitteet. Luotettavinta on kuitenkin tarkastaa oikea osoite laskun vastaanottajalta tai heidän verkkosivuiltaan, sillä osoitteen on oltava virheetön, jotta verkkolasku saapuu varmasti perille.

Suosittelemme lukemaan myös

Tässä lisää kirjoituksia, jotka saattaisivat kiinnostaa sinua

Perinnän sanakirja

Kuinka ulosotto toimii

Hyvä perintätapa