Blogi
Mitä huomioida perintätoimiston valinnassa?

« Ajankohtaista

Hyvän perintäkumppanin tunnusmerkit

Tuloksellisen perinnän avain on usein oikean perintäkumppanin löytämisessä. Perintätoimistojen laajasta valikoimasta löytyy paljon varteenotettavia kumppaneita, joiden palvelut vaikuttavat ainakin pintapuolisesti hyvin samanlaisilta. Perintäalaa tuntemattoman voikin olla vaikea hahmottaa mitä palveluita perintätoimisto tarjoaa ja sopiiko se omiin tarpeisiinsa. Tässä artikkelissa selvitämmekin mitä yrityksen olisi hyvä tietää ennen perintäkumppanin valintaa, sekä mistä tunnistaa hyvän perintätoimiston.

Sisältö:

Yrityksen perintätarpeiden kartoitus
Mitä huomioida perintätoimiston valinnassa?
Apua ja neuvontaa joka tilanteessa
Helppokäyttöiset palvelut
Monipuoliset perintäkeinot
Kotimainen perintätoimisto

Yrityksen perintätarpeiden kartoitus

Perintätoimiston tarjoamat palvelut ovat tarkoitettu tukemaan yritystäsi ja tehostamaan sen liiketoimintaa. Perintäpalveluita voi käyttää monipuolisesti: perinnän voi ulkoistaa maksumuistutuksesta alkaen kokonaisuudessaan tai palveluvalikoimaa voi hyödyntää siinä laajuudessa, joka parhaiten sopii omaan liiketoimintaasi.

Perintäkumppanin etsintä onkin hyvä aloittaa kartoittamalla omat tarpeet ja millaisia palveluita kumppanilta vaaditaan tueksi:

 • Kuinka usein tarvitset perintäpalveluja?
 • Missä vaiheessa erääntynyt lasku siirretään perintään?
 • Voiko perintätoimistolle lähettää yksittäisen laskun perintään?
 • Kuinka paljon perintäpalvelut maksavat?
 • Millainen asiakaspalvelu perintätoimistolla on?

Erityisesti asiakaspalvelu kannattaa pitää mielessä velallisen näkökulmasta, koska palvelun laatu vaikuttaa yrityksesi asiakassuhteisiin. Hyvin hoidettu perintä tarkoittaa tehokkuuden lisäksi sitä, että asiakkaitasi autetaan löytämään ratkaisut, joilla yrityksesi saatavat saadaan hoidettua mahdollisimman nopeasti. Tutustu siis myös perintätoimiston tarjoamiin palveluihin velalliselle, kuten mahdollisuuteen tehdä maksusuunnitelma tai kuinka asiakasta ohjeistetaan toimimaan perintäkirjeen saadessaan. Vaadi loistavaa palvelua myös omalle asiakkaallesi!

Mieti myös mitä vaiheita perintäprosessista haluat hoitaa itse. Lasku siirretään perintätoimistolle tyypillisesti ennen tai jälkeen maksumuistutuksen. Perintätoimisto voi siis hoitaa myös muistutukset laskuista puolestasi tai hoitaa jopa koko laskutuksen ulkoistettuna.

Mitä huomioida perintätoimiston valinnassa?

Kun olet kartoittanut yrityksesi perintätarpeet ja aloittanut tutustumisen potentiaalisiin perintäkumppaneihin, on hyvä pitää mielessä hyvän perintäkumppanin tunnusmerkit.

Hyvä perintätoimisto:

 • on nopea ja tehokas toimeksiantojen käsittelyssä
 • asiantunteva ja tarjoaa asiakkaalle neuvoja erikoistilanteissa, kuten laskun reklamaatiossa tai lakitietoa vaativissa tilanteissa
 • tarjoaa mahdollisuuden seurata ja hallinnoida toimeksiantoja reaaliaikaisesti
 • kohtelee asiakkaitasi kunnioittavasti säilyttääkseen asiakassuhteesi
 • mahdollistaa perintäpalveluiden sujuvan integraation yrityksen taloushallintojärjestelmiin
 • hallitsee perintäkeinot laajasti: muistutuspalvelut, kirjeperintä, puhelinperintä, sähköinen perintä, oikeudellinen perintä, konkurssiperintä, trattaperintä, jälkiperintä
 • kouluttaa ja tiedottaa asiakkaitaan perintäalan ajankohtaisista aiheista

Hyvä perintätoimisto tuntee läpikotaisin perintään liittyvät käytännöt ja lainsäädännön, jotta voit huoletta jättää saatavien kotiuttamisen perintätoimiston vastuulle.

Apua ja neuvontaa joka tilanteessa

Mitä jos asiakas reklamoi laskusta? Mitä laki sanoo laskun riitauttamisesta? Hyvältä perintäkumppanilta voi odottaa apua myös monessa kysymyksessä. Perintäalan lainsäädännön tunteminen voi olla haastavaa, joten hyvältä perintäkumppanilta löytyy asiantuntemusta perinnän jokaisesta vaiheesta, sekä kokemusta erilaisista erikoistilanteista.

Tarvittaessa saatavien neuvojen lisäksi perintätoimisto seuraa perintäalaa ja sen lainsäädäntöä aktiivisesti. Hyvä kumppani tiedottaa ja kouluttaa asiakkaitaan, jotta he voivat tehostaa saatavienhallinta prosessiaan.

Helppokäyttöiset palvelut

Loistavan asiakaspalvelun lisäksi palveluiden helppokäyttöisyys on tärkeä huomioida perintätoimiston valinnassa. Mikäli toimeksiantojen lähettäminen ja seuranta on haastavaa, voi perinnästä tulla kankeaa, mikä hidastaa perinnän aloittamista. Tutustu siis perintätoimistojen toimintatapoihin toimeksiantojen käsittelyssä.

Toimeksiantajan työtä helpottaa verkkopalvelu, josta voit lähettää laskut perintään, seurata toimeksiantojen edistymistä reaaliaikaisesti, sekä tulostaa tarvittavia raportteja esimerkiksi kirjanpitoa varten.

Mikäli laskutusvolyymisi on suuri ja perintäpalveluita tarvitaan säännöllisesti, kannattaa selvittää onko kumppanilla mahdollisuus integroida perintäpalvelut käytössäsi oleviin taloushallinto- tai laskutusohjelmiin.

Monipuoliset perintäkeinot

Perintä ei ole aina yksioikoinen prosessi, jota suoritetaan samalla tavalla jokaiseen asiakkaaseen. Perintäkumppanilla on hyvä olla laaja valikoima perintäkeinoja, joita soveltaa sopivassa tilanteessa. Esimerkiksi kuluttaja-asiakkaiden perinnässä on hyvä pyrkiä tavoittamaan usean eri perintäkeinon avulla, kuten puhelinperinä, kirjeperintä ja sähköiset kanavat.

Erityisesti yritysperinnässä saatavan tyyppi, suuruus ja velallisen taustat vaikuttavat siihen, kuinka asiakasta kannattaa lähestyä. Trattaperintä ja konkurssiperintä ovat oikeassa tilanteessa käytettynä hyvin tehokkaita perintäkeinoja.

Kotimainen perintätoimisto

Hyviä perintätoimistoja on Suomessa monia, joten tarjonnassa on valinnanvaraa löytää yrityksellesi sopiva perintäkumppani. Kilpailijoihin nähden Perintätoimisto Kontiolla on kuitenkin selkeä kotikenttäetu.

Täysin kotimainen perintäyhtiö on harvinaisuus, sillä suurimmat perintäalan toimijat tulevat kotimaan ulkopuolelta. Osaamme asioida suomalaisten kuluttajien sekä yrittäjien kanssa, jotka luottavat kotimaisen osaajan kädenpuristukseen ja sanaan sekä arvostavat asiakaslähtöistä toimintatapaamme. Maksamamme verot kertyvät suomalaisten veronmaksajien ja koko yhteiskunnan hyväksi.

Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan lisää perintäpalveluistamme, voit tutustua niihin täällä.