Laskun huomautusaika
Kontio tietopankki

Laskun huomautusaika

Huomautusaika laskulla tarkoittaa aikaa, jonka puitteissa ostajan tulisi tehdä myyjälle huomautus, mikäli laskussa on virhe. Huomautusaika on kuitenkin viitteellinen, sillä lain mukaan se ei poista myyjän vastuuta laskun oikeudellisuudesta.

Huomautusaika ei ole sama kuin maksupäivä, joten huomautusaika voi olla eri kuin eräpäivä. Toisaalta huomautusaikaa ei välttämättä merkata laskuun lasisinkaan. Esimerkiksi kuluttajalle lähetetyssä laskussa tyypillinen 14 vuorokauden maksuaika katsotaan oleva riittävä aika laskun tarkastukseen ja mahdollisiin huomautuksiin.

Huomautusaika ei myöskään toimi yksipuolisena reklamointiaikana. Mikäli palvelun tai tavaran myyjä haluaa asettaa muun, kuin lain mukaisen kohtuullisen reklamointiajan, tulee tästä sopia osapuolten välillä. Mikäli reklamointiajasta ei ole sovittu palvelua tai tavaraa ostaessa, ei huomautusaikaan voi vedota, vaikka reklamaatio tapahtuisi sen jälkeen. Sama pätee myös viivästyskorkoon, jota ei voi yksipuolisesti periä lain määrittelemään määrää enempää, ellei tästä ole sovittu etukäteen.

Suosittelemme lukemaan myös

Tässä lisää kirjoituksia, jotka saattaisivat kiinnostaa sinua

Perinnän sanakirja

Kuinka ulosotto toimii

Hyvä perintätapa